JvdB Racing - Karting


Home JvdB Racing


Assortiment

Available on requestContact

U kunt contact opnemen via:

race@jvdbkarting.nl


JvdB Racing


Al van kleins af aan trok racen mijn aandacht. Enorm enthousiast was ik dan ook toen ik in 1994 op zeven jarige leeftijd voor het eerst zelf de helm op mocht zetten en achter het stuur van een kart plaats nam. Dat was gaaf! Jarenlang heb ik me daarna vermaakt op diverse kartbanen. Regelmatig was ik bovenaan de ranglijsten te vinden en /of op het hoogste trede van het podium.

De interesse is door de jaren heen enorm uitgebreid met veel kennis en ervaring. In het nieuwe millenium werd alles serieuzer en professioneler dankzij de mogelijkheden van een internationaal raceteam.


Naast zelf racen verleende ik mijn diensten aan andere rijders. Ik prepareerde de karts, ging samen trainen om de rijtechniek te verbeteren en in de aanloop van de wedstrijd werden er allerlei dingen getest opzoek naar nog een paar tienden/honderdsten van seconde. Met de kennis en ervaring begeleid, coach en train ik nu ambitieuze rijders die voor de overwinning willen strijden.


Mijn werkzaamheden zijn erop gericht om coureur en kart te optimaliseren voor het maximale resultaat tijdens de race. Hierbij wordt gebruik gemaakt van data, verkregen door het datalogsysteem en traditioneel klokken van ronde- en splittijden. Ook maak ik gebruik van beeldanalyses middels video opnames en foto's om verbeter punten duidelijk in beeld te brengen.Naast de statistische analyse begeleid ik de rijders op gebied van racestrategie en breng ik mijn kennis en ervaring op hen over zodat zij minder fouten maken en sneller groeien. Tevens draag ik zorg voor technische (setup)keuzes, onderhoudswerkzaamheden, en het (de)monteren van de onderdelen. Ook in het geval van schade assisteer ik het team zodat het materieel in no-time weer vakkundig gerepareerd is.

Zo heb ik jarenlang o.a. het team van CRG Holland bij nationale- en veelal internationale races geassisteerd. Dit team heeft de laatste jaren al vele talenten voort gebracht, waaronder Formule 1 rijder Max Verstappen, Nico Hulkenberg, GP2 rijder Nigel Melker, F3 rijder Hannes van Asseldonk, World Series rijders Nick de Vries en Beitske Visser, DTM rijder Renger van der Zande, GT coureurs Giedo van der Garde, Stef Dusseldorp en Dick Freebird.Deze rijders zijn bij diverse kartcompetities begeleid in zowel de KF, KZ, Rotax Max, U18 en academy klassen bij o.a.:
- CIK-FIA World Championship
- CIK-FIA World Cup
- CIK-FIA European Championship
- WSK series
- Deutsche Kart Meisterschaft
- ADAC Kartmasters
- Italian Masters
- Benelux Series Karting
- Dutch Rotax Max Challange
- Rotax Max Euro Challange
- Rotax Max Grand Finals
- Belgian Max Challange
- Vortex Rok International Final
. .. ... ....

Copyright © 2019 JvdB Racing